“Στην καρδιά”, διαγωνισμός σύντομου διηγήματος από τον εκδοτικό οίκο Παράξενες Μέρες & Το eyelands.gr

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Στην-καρδιά.jpg

Το διήγημα μου, με τον τίτλο «Με το χέρι στην καρδιά», διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διεξήγαγε ο εκδοτικός οίκος Παράξενες Μέρες. Παρέα μαζί με άλλα διηγήματα θα κυκλοφορήσει -μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν- και σε βιβλίο. Θα ενημερωθείτε γι’ αυτό.

Στο διήγημα μου, η ηρωίδα μου, που δεν της έχω δώσει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, περνάει δύσκολες περιπέτειες στη ζωή της, μέσα σε αυτές, ενδοοικογενειακή βία, ατυχήματα με την μηχανή και καρκίνο. Η υγεία ήταν το δυσκολότερο κομμάτι για να διαχειριστώ εδώ. Το νιώθουμε όλοι μας κάπως αυτές τις μέρες. Μας έχει πιάσει ένας πόνος στο στομάχι με το θέμα αυτό. Επέλεξα λοιπόν, να είναι όλες οι συνθήκες δύσκολες, επειδή στο τέλος ήθελα να τις ξεπερνάει και να βγαίνει νικήτρια.

Όπου τι είναι νίκη τελικά; Οι μετακινήσεις στον εαυτό μας και στους άλλους γύρω μας, η συμφιλίωση, η εστίαση του βλέμματος στο εδώ και το τώρα, οι καλές μας στιγμές, που θα έρθουν ή θα μας τις φέρουν κάποιοι ή θα τις εφεύρουμε, η αντιμετώπιση του εαυτού μας ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου στην κοινωνία και η ευεργετική αλληλεπίδραση που μας πάει παρακάτω αισιόδοξους, ανακουφισμένους κι υγιείς, σωματικά, αλλά και ψυχικά. Κι αυτή ήταν και είναι, η μεγαλύτερη επιθυμία μου. Επειδή κάποια στιγμή η γκίνια σπάει, αλλάζει το μυαλό, μετακινούμαι τα θέλω μας ή εμείς αλλάζουμε (σαν χαρακτήρες) και βλέπουμε τη ζωή μας, κάπως διαφορετικά. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αισιόδοξο από έναν άνθρωπο που μπορεί να απολαύσει αυτό το ταξίδι και να αφεθεί..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.